joi, 18 octombrie 2018

Prietenii



Prietenii
Constanța Drașovean

Într-o căsuță curată și primitoare locuiau cinci prieteni mici: Pasta Aromată, Mica Periuță, Săpunul Clăbucel, Parfumel și Buretele Șterge-Tot. În căsuță trăia și Omul Murdărel. Acesta nu se păstra curat și murdărea tot ce îi ieșea în cale. De aceea, copiii nu se jucau cu el.
Cei cinci prieteni doreau ca Omul Murdărel să fie și el ca toți copiii, cuminte și curat. Au stat de vorbă și s-au hotorât să îl învețe un lucru simplu:

Curățenia este mama sănătății!

Când Omul Murdărel a intrat în baie, cei cinci prieteni i-au vorbit frumos și l-au ajutat cum au știut mai bine: Mica Periuță și cu sora ei mai mare, Pasta Aromată, i-au spălat dințișorii, care au devenit albi și strălucitori, Săpunul Clăbucel, pe care îl cunosc toți copiii din grădiniță, i-a spus că băiata este un joc frumos cu mii de balonașe și l-au făcut curat-curățel.
Parfumel i-a oferit hăinuțe proaspăt spălate și îmbălsămate cu cel mai frumos parfum, de credeai că băiețelul nostru este o floricică.
Buretele Șterge-Tot i-a arătat cum face ca totul să fie sclipitor de curat.
Copiii de la grădiniță i-au spus apoi Omul Curățel. S-au Jucat frumos și cu toții erau fericiți. Dar cei mai fericiți erau cei cinci prieteni: Pasta Aromată, Mica Periuță, Săpunul Clăbucel, Parfumel și Buretele Șterge-Tot.


Revizta Girafa Rafa – 2018.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu